Enge spin - Reisverslag uit Yoboki, Djibouti van club347 - WaarBenJij.nu Enge spin - Reisverslag uit Yoboki, Djibouti van club347 - WaarBenJij.nu

Enge spin

Blijf op de hoogte en volg

17 Maart 2007 | Djibouti, Yoboki

Latief,
eindelijk een hutje gevonden in Yoboki waar ik de komende dagen bij kan komen van mijn kamelentrip door Sudan. Mooi joh, van palmbladeren gemaakt, rieten matten op de vloer, geen electriciteit. Overal bedbugs natuurlijk, maar dat kan me inmiddels echt niet meer schelen, ik laat me wel weer schoonschrobben door zo'n lief Djibutaans omaatje hier in de hammam. Anyway, ik heb vanochtend mijn lenzen niet in, en wil mijn teva aantrekken.. lukt dat niet. Ik nog eens wringen, voeten te opgezwollen door die kamelentrip? voel ik opeens iets zachts en harigs dat pijlsnel wegbeweegt, wrham! Nien in de hoek van angst. Tijgerend over mijn matje zoek ik naar mijn bril, waaris dat beest? Ik vind alleen mijn zwitserse zakmes, en besluit te gillen opdat Yanbe, die jongen van hiernaast, me misschien te hulp komt. Niks. Ik ren de hut uit, gebaart Yanbe naar me Freeze! ik blijf als een stokstaartje staan, en ja hoor, hij gaat de hut in en komt twee minuten later na wat geschuivel met een vette hairy spin aan zijn spies er weer uit: 'No fear', zegt ie alleen maar, 'is okay now'. Sjezus! Ik stond te trillen, maar wilde natuurlijk niet de nerd zijn. Als Stahlex man van Stahl dit beest had gezien was ie wit weg getrokken. Ik overwin mijn angsten! Hoe is het daar? Nog aan de Mate met die lekkere Argentijn van je? Laat het horen!
zoen van jouw Brutensk

• 17 Maart 2007 - 20:43

Latifah:

sjee sloer, jij maakt toch heel wat mee daar in het verre Djibouti. Hier in Siberie reuze koud

Verslag uit: Djibouti, Yoboki

Trip mee op Liedefix en Brutenski's backpackers avontuur. Nadat Liedefix ijsberen en siberische sneeuwstormen heeft getrotseerd, Thaise fullmoon parties heeft overleefd en met Surinaamse cocktails in het klauwtje het nieuwe jaar in ging is ze nu eindelijk op weg naar Amsterdam. Brutenski sloeg de trom op psychedelische voodoo gatherings in Djibouti, bleef een tijdje hangen aan een Masai-prins die wel 1.70 m. vanuit stilstand omhoog kon springen, tripte op de malaria pillen in het Braziliaanse oerwoud en koerst nu aan op het vertrouwde NDSM-terrein. Op vrijdag 18 september landen we op Noorderlicht: vanaf 21:00 uur nog één nacht met jullie onderdompelen in alles wat backpack is. Van enge spinnen tot bushosselaars, van sigarettenverkopers tot lokale hoertjes, van gidsen tot Amerikaanse bejaarden toerisme, van spirituele zelfzoekers tot Britse comazuipers, van tempels, kerken, moskeeën en ruïnes tot zes afleveringen Friends kijken op een Thais eiland. Backpackers Galore! Kom boeken ruilen, een tour over de NDSM-werf maken, kampvuurliedjes luisteren, cocktails drinken en dansen op klassiekers gedraaid door Phil Peoples, Sandeman en allerlei andere globetrotters. Fijn jullie eindelijk weer te zien! Nina Brutenski & Liedefix